honlapkészítés ingyen

„Készítse el új honlapját néhány kattintással, ingyen!”

Hogy mindazok, akik minőségi honlapok készítésével foglalkoznak, miért őrülnek meg a hasonló szlogenektől, azt nyilván nem szükséges elmagyarázni, hiszen e „fantasztikus” lehetőségek bizony nem nekik hajtanak hasznot. De felmerül a kérdés: vajon mennyi hasznot hajtanak azoknak, akik e lehetőséget választják, s mennyire ingyenes az, ami ingyenes.

Egy kis közgazdaságtan

Egy jó cégvezető számára nem az a fontos, hogy 1 pixellel balra vagy jobbra mozdítsuk el a logót a honlapon, hanem az, hogy mennyi hasznot hajt a honlap – illetve hogy mennyit nem. És itt hoznék be egy kis közgazdaságtant az alternatív költségről.

Alternatív költség: azon lehetőség hasznossága, amelyről lemondtunk az adott megoldás kiválasztása érdekében.

Mert bizony az ingyenes honlapokkal általában két bibi van:

1. Senki ne gondolja, hogy az ingyenes honlapot kínáló komplett idióta vagy irgalmas szamaritánus, aki életét mások megsegítésére áldozza, miközben ő száraz kenyéren és vízen tengődik, mert nem keres egy fillért sem. Az igazság az, hogy a honlap korántsem ingyenes.

Hát miért is kell fizetni?

Íme az egyik ingyen honlapot ajánló cég árlistája – hát nem paradoxon ez az egész?

ingyenes honlapkészítés

Vagy egy másik üzleti modell: a honlapodon hirdetéseket helyeznek el, ami gáz, mert:

  • megjelennek a konkurencia üzenetei, tehát akár el is veszíthetjük egy kattintással az ügyfelet
  • nem éppen igényes megjelenést sugall az oldal
  • sajnos a Google keresőben akkor sem biztos, hogy valami elfogadható helyen jelenik meg a honlapunk, ha egészen konkrétan rákeresnek pl. "Ági Mama Étterme Eger".
  • vajon mennyire tűnik profinak az az üzleti honlap, amelyik nem abból él, amivel foglalkozik, hanem mások hirdetéséből (gondolhatja a gyanútlan látogató, valójában azonban a honlapot „ingyen” adó cégé a hirdetési haszon is, mi csak a tartalmat adjuk hozzá – ingyen)?

Emellett nem lesz önálló domainnevünk, ami megnehezíti a honlapcím megjegyzését, s ha tönkremegy a szolgáltató, el is búcsúzhatunk az oldalunktól.

ingyen honlap készítés

2. Nem számolunk az alternatív költséggel. Vagyis azzal, hogy mennyit veszítünk azáltal, hogy nem szakemberre bízzuk új honlapunk elkészítését. Mert egy jó honlapért fizetni kell, de egy jó honlap jóval több hasznot is hoz a vállalkozás számára. Egy ügyfelem online marketing tanácsot kért tőlem. Mondtam neki, hogy mielőtt bármilyen hirdetésekbe kezdene, fontos, hogy megfelelő legyen a honlap, különben az egész ablakon kidobott pénz. Elmeséltem neki, amit egyszer nekem Szipál Martin: az emberek 5 másodpercet szánnak egy plakát megtekintésére, az alatt eldöntik, hogy kell-e nekik az a valami vagy sem. Én pedig úgy gondolom, így van ez a honlapok esetében is. S hogy én már 2 másodperc alatt meghoztam a döntésem az ő honlapjuk kapcsán.

Először éreztem némi kétkedést a részükről, szerintük ugyanis nem az igazi, de alapvetően jó volt a honlapjuk. De megbíztak bennem, így elkészült a honlap. S az egy nagyszerű érzés volt, amikor elmondták, hogy most már tényleg értik, mire gondoltam. Ami azonban még fontosabb, hogy ők milyen pozitív visszajelzéseket kaptak az új honlapra. De íme, amit az ügyfelem, Szentjóbi Ottó (PKP Tréning) mondott erről:

„Vállalkozásunk indulásakor gyorsan összedobtunk egy honlapot, amin minden szükséges információ rajta volt: mivel foglalkozunk, kiknek mit kínálunk, mikor és mennyiért. Még képek is voltak a honlapon, mégsem voltunk igazán elégedettek vele. Amit Regina épített számunkra, az igazán profi módon sikerült! Volt olyan tréning résztvevőnk, aki vissza is jelezte: az első honlapunkat megtalálva valahogy nem érezte a profizmust - a második honlapunk szólította meg, hogy részt vegyen tréningünkön.”

Mi legyen tehát?

Tehát bármilyen megoldás mellett is döntünk, gondoljunk arra, milyen rejtett költségek lehetnek, s arra is, vajon mennyit veszíthetünk egy rossz honlap, s mennyit nyerhetünk egy jó honlap miatt. Mert lehet, hogy egyszer megspórolunk 100 000 Ft-ot, de hosszú távon a többszörösét bukjuk el.


KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

Kérjen ingyenes árajánlatot. Írja le röviden, milyen honlapra lenne szüksége, s adja meg telefonszámát, hogy néhány részletet, ha szükséges tisztázhassunk - s már meg is kapja az árajánlatot.