öt dühítő honlaphiba

5 dühítő dolog egy honlapon

Mik a legrémesebb ötletek a honlapokkal kapcsolatban?

Az alábbiakban összeszedtem 5 olyan ötletet, ami fel szokott merülni egy honlap készítése során, s melyet célszerű lenne azonnal sutba is vágni. Tanuljunk belőle!

 1. Zenélő honlap

  Sokan azt gondolják, hogy milyen jó, ha a honlapom zenél. Nincs is szebb annál, mintha valaki imitálná a munkát a melóhelyén (hej, de sokan vannak), miközben valójában könyvelőt keres: s hirtelen megszólal a Für Elise… Totál lebukás.

  A másik dolog, hogy ne legyünk olyanok, mint a buszon bömbölve zenét hallgatók: ne higyjük, hogy másnak is az a zene jön be, amit mi szeretünk.

  De persze, zenéljen a honlap… Ha egy zenekaré…

 2. Üdvözöljük honlapunkon!

  Kb. 15-20 éve volt divat, hogy e két fontos információt közöljük a látogatónkkal: igen, örülünk, hogy itt van, s igen, ez valóban egy honlap. Ehhez általában egy olyan „ütős” köszöntő is járul, mint hogy „Ezt a honlapot azért hoztuk létre” és hogy „Bízunk benne, hogy megtalálja a fontos információkat”. Nos, ahelyett, hogy húznánk a látogató idejét és idegeit, mi lenne, ha nem beszélnénk a fontos információk létezéséről, hanem a köszöntő szöveg helyett inkább bemutatnánk neki??? Nos, máris haladtunk 15-20 évet…

 3. Fodrász és vízvezeték-szerelő

  Feleség fodrász, férj vízvezeték-szerelő: hát miért ne lehetne közös honlapjuk? Dehogynem lehet: amint a férj hajsütővassal göndöríti a csöveket!

 4. Mert az én gyermekem/pasim/nőm a legszebb a világon

  S ezért okvetlenül az ő képe kell a honlapomra, hogy bemutassa az általam készített kötött pulcsit vagy hogy milyen tuti autófényező vagyok. Bizonyára nekünk ő a legkedvesebb, de több szempontból is visszás, ha az ő képét használjuk:

  • a gyereket/pasit/nőt cikizni fogják
  • mi van, ha szakítotok, elváltok? Szerencsére a gyerek általában marad…
  • más esetleg úgy gondolja, nem ő a legszebb a világon, s nem érti miért ő van a honlapon
  • egyáltalán miért ő van a honlapon? Hát nincs egy elégedett vevő vagy ne adj isten egy egydolláros stock fotó, amit használhatnánk?

  Oké, hogy a szívünk hazahúz, de a honlapkészítésnél inkább hallgassunk az eszünkre.

 5. Színkavalkád és villódzás

  • Ha mindent HANGSÚLYOZUNK, semmit SEM hangsúlyozunk!!! Csupán azt érjük el, hogy átláthatatlan lesz a honlapunk.

   Egy óvoda honlapja lehet szép színes (azért itt is van határ), de általában azért próbáljunk egy-két, egymással harmonizáló színt használni.

  • Felejtsük el a flasht. Már nincs rá támogatás, a mobileszközök nem tudják kezelni, eljárt felette az idő.
  • Ne használjunk színátmenetes hátteret – elavult. Annyi más lehetőség van, ami szép és modern: fényképes háttér, különféle textúrát idéző hátterek stb.
Ne feledjük soha egy céges honlap készítése során, hogy honlapunkkal – amellett, hogy a látogató figyelmét szeretnénk felkelteni – komolyságot, megbízhatóságot kell sugároznunk.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

Kérjen ingyenes árajánlatot. Írja le röviden, milyen honlapra lenne szüksége, s adja meg telefonszámát, hogy néhány részletet, ha szükséges tisztázhassunk - s már meg is kapja az árajánlatot.